• DrD Plasztikai Stúdió

Folytatható-e a lovaglás szilikon implantátum beültetés után is?

 

Lovaglásban nem jártas külső szemlélőnek úgy tűnhet, hogy lovaglás során a lovas csak ül, és egyszerű hangsegítségekkel irányítja lovát. Ez azonban nem így van. A lovak irányítása testi mozgást igényel, így a lovas tudatosan használja testét. A lovaglás a test szinte összes izomcsoportjára kihat, leginkább a láb-, has-, kar-, váll- és hátizmokra.Mellnagyobbítást követő első három hónapban a lovaglást szüneteltetni kell, csak úgy mint bármilyen más aktív sporttevékenységet. Az ajánlott pihentetési időt be nem tartó, korábban elkezdett sportolás a mellizom feszülését okozza, ami az implantátum elmozdulását, szöveti bevérzést, a környező kötőszövet fokozott feszülését, zsugortokképződést, a hegek kiszélésedését eredményezheti.
Továbbá lovaglás esetén számolni kell az esetleges balesetekkel, amik elmozdíthatják, megüthetik az implantátumot, ezért fokozottan javasolt a 3 hónapos sportolási szüneteltetés betartása.
Azoknak a hölgyeknek, akik a lovaglást versenyszerűen űzik, az első hat hónapban nem ajánlott a versenyzés.
Három hónap elteltével lehet elkezdeni fokozatosan újra lovagolni.Sportmelltartó használata minden lóra ülésnél javasolt a gyógyulási időt követően is. Mellnagyobbító műtétet követően semmilyen kellemetlen érzést nem okozhat a lovaglás, az implantátumoknak nem lehet semmilyen zavaró hatása. Ez a sporttevékenység a felépülés után is ugyanolyan teljes élményt fog nyújtani, mint azelőtt.