• DrD Plasztikai Stúdió
Szemhéjplasztika

A szép szem nagy vonzerő. Leginkább a szem határozza meg azt a benyomást, amelyet az arc tesz ránk. Csúnya szemek egy egyébként hibátlan arc tökéletes harmóniáját jelentős mértékben megzavarhatják.

A plasztikai sebész el tudja tüntetni a szem körül felszaporodott zsírszövetet és a felesleges bőrt, így az arc frissebbnek, fiatalosabbnak fog látszani. Szemhéjkorrekció segítségével többet lehet tenni a páciens üde és fiatalos megjelenéséért, mint bármilyen más kozmetikai beavatkozással.

Szemhéjkorrekció, szemhéjplasztika a férfiakon leggyakrabban végzett plasztikai műtét.

A jelenség:

A életkor előrehaladtával a szemhéjak bőre elvékonyodik, a külső szemzugtól sugárirányban haladó ráncok úgynevezett szarkalábak indulnak ki. A felső és alsó szemhéj bőre ráncossá válik, megereszkedik. A felső szemhéj bőrének ráncai elérik a pillasort, vagy azon túlérve akadályozhatják a látást. A belső és külső szemzug fölött valamint alatt a szemhéjat elődomborító duzzanat (táska) jelenhet meg.

 

A beavatkozás:

A szemhéjplasztika műtét lényege a felső és alsó szemhéj laza, ráncos bőrének és a szemhéjat elődomborító zsírszövetnek az eltávolítása. A szemhéjplasztika általában helyi érzéstelenítésben történik. Együttműködő páciens esetén a szemhéjműtét nem igényel kórházi ápolást. A műtét utáni néhány órás megfigyelést követően a paciens hazabocsátható.

 

A szemhéjplasztika menete:

  • Érzéstelenítés: helyi érzéstelenítésben
  • Műtét időtartama: 30-90 perc
  • Kórházi tartózkodás: ambuláns beavatkozás
  • Varratszedés: 5-7. nap
  • Kontrollvizsgálatok: 5-7. nap, 1. hónap

 

A szemhéjplasztikáról és más szépészeti beavatkozásról is részletes tájékoztatást adunk.