• DrD Plasztikai Stúdió

Az orr jelentősége az arc szépségének és harmóniájának meghatározásában a szemekével vetekszik.

 

Ideális orr nincs: az orr külleme, az esztétikai hatás ugyanis nagymértékben függ a közvetlen környezettől, a szemtől és a szemöldöktől , az álltól és a fültől, a profiltól , a homloktól, a felső ajaktól- egyszóval az arctól.

 

A jelenség:

 

Az orr veleszületett vagy szerzett (sérülés, műtét) deformitásai esztétikai és gyakran funkcionális panaszt okoznak. Leggyakoribb panasz a nagy horgas, ferde, lapos és nyereg orr. Az orrtengely ferdeségéhez nagyon gyakran orrsövényferdülés is társul. Jellegzetes jóindulatú elváltozás főleg idősebb korban az orr bőrének diffúz megvastagodásával, faggyúmirigy hyperplasiaval járó elváltozás a rhinophyma. A veleszületett orr elváltozások genetikailag meghatározottak, gyakran a gyermekkorban még szép, esztétikus orr a pubertást követően megnő, kampóssá válik, elferdül.

 

Az orrplasztika beavatkozás:

 

Az esztétikai orrműtétet lényege, hogy az orr bőrének megsértése nélkül, az orr csontos, és porcos vázát megkisebbítjük, az elemeket helyére tesszük, és rögzítjük. Ha valamelyik struktúra növelése szükséges, a pótlást zártan elvégezzük. Másodlagos orrplasztika vagy fejlődési rendellenességek korrekciója esetén úgynevezett nyílt feltárásból végezzük a műtétet. Ha légzési panaszokat okozó orrsövényferdülés is jelen van, akkor vagy előzetes műtétként, vagy a külső orr korrekciójával kombináltan végezzük azt. Az orrplasztikát, ha sövényműtéttel társul, mindig altatásban végezzük, a külső orr kisebb plasztikai beavatkozásai vezetéses illetve helyi érzéstelenítésben is végezhetőek. Narkózis esetén egy napos intézeti megfigyelés szükséges.

 

Az orrplasztika menet:

 

  • Érzéstelenítés: altatásban vagy helyi érzéstelenítésben
  • Műtét időtartama: 60-120 perc
  • Kórházi tartózkodás: 24 -48 óra
  • Varratszedés: 7. nap
  • Kontrollvizsgálatok: 7.nap, 4. hét, 3. hónap, 1 év

 

Érdeklődjön az orrplasztikáról elérhetőségeinken!


Orrplasztika

Orrplasztika

Tovább
Orrplasztika

Orrplasztika

Tovább