• DrD Plasztikai Stúdió

A nagy mell sokkal inkább és sokkal korábban hajlamos szép formája elvesztésére. Azt a határt, amelyen túl a mellet nagynak lehet minősíteni, messzemenően az egyéni vélemény határozza meg.

 

A jelenség:

 

A női mell mirigyállományának túlzott növekedése, a kétoldali mirigy egyenlőtlen kifejlődése miatti aszimmetria és az emlők súly miatti megereszkedettsége testi panaszokat (pl. hátfájás) és lelki zavarokat okozó, "nagy emlő " tünetegyütteshez vezet.

 

A beavatkozás:

 

A méretcsökkentő emlőplasztikák számos változata létezik. A műtéti típus megválasztásánál mérlegelni kell hogy többször szült páciensről van-e szó, aki már nem kíván többet szülni, vagy még nem szült fiatal nő kéri a redukciós emlőplasztikát, mellkisebbítést. A beteg testalkata és az emlők mérete szintén befolyásolja döntésünket. Leggyakrabban az ún. fordított T emlőplasztikát alkalmazzuk. A mellkisebbítő műtétet követően melltartó nyomókötést kell viselni, melynek időtartamát az operáló orvos határozza meg. A mellkisebbítés végezhető kisebb mértékű redukció esetén helyi érzéstelenítésben, de leggyakrabban altatásban operálunk.

 

A mellkisebbítés menete:

 

  • Érzéstelenítés: altatásban
  • Műtét időtartama:120-180 perc
  • Kórházi tartózkodás:24 óra
  • Varratszedés:3 hét
  • Kontrollvizsgálatok: 2.nap, 7.nap, 14.nap, 21. nap, 6. hét, 3. hónap, 6. hónap, 1 év

 

A mellkisebbítés műtétről és lehetőségeiről részletes tájékoztatást kap elérhetőségeinken.


Mellredukció

Mellredukció

Tovább
Mellredukció

Mellredukció

Tovább
Mellredukció

Mellredukció

Tovább
Mellredukció

Mellredukció

Tovább
mellredukció

mellredukció

Tovább