• DrD Plasztikai Stúdió

A hasnak kifejezetten fontos szerepe van a vonzó testalkattal kapcsolatos elképzeléseinkben. A XX. század elején a jól látható, előredomborodó has még a jólét bizonyítékának minősült. Azóta sokat változott a közízlés e téren is.

 

A jelenség:

 

Terhességet és nagyobb testsúlyingadozást követően a hasfali bőr és izomköpeny megereszkedettsége teszi indokolttá e beavatkozást. Szülés után az alhas bőre kinyúlik, sok esetben kötényszerűen lóg, az egyenes hasizmok egymástól eltávolodnak, és ez az állapot diétával és sportolással sem szüntethető meg.

 

A hasplasztikai beavatkozás:

 

A hasplasztikai műtét során két esztétikai és funkcionális zavart okozó elváltozást szüntetünk meg. A dermolipectomia jelenti a bőr és zsírfelesleg kimetszését, nevezetesen a köldök körülmetszése után a köldök felett és a szeméremdomb felett 3 ujjnyival ejtett, egymással a középső hónaljvonalakban találkozó metszések által körülhatárolt bőrt és bőralatti zsírt távolítunk el. A megfeszített bőrön nyílást készítünk a köldök számára. A műtéti területben keletkezett váladékok elvezetése céljából átmenetileg szívócsövet (drain) helyezünk be, melyet néhány nap múlva eltávolítunk. A sebeket tovafutó plasztikai bőrvarrattal zárjuk, így a bőrön létrás öltésnyomok nem maradnak. A hasfali izomzat lazaságát az egyenes hasizmok egymáshoz varrásával szüntetjük meg. A hasplasztikát mindig altatásban végezzük. A plasztikai műtétet követően rugalmas haskötő viselése javasolt.

 

A hasplasztika menete:

 

  • Érzéstelenítés: altatásban
  • Műtét időtartama:120 perc
  • Kórházi tartózkodás: 2-6 nap
  • Varratszedés:3 hét
  • Kontrollvizsgálatok: 2.nap, 7. nap, 14. nap, 21. nap, 6. hét, 3. hónap, 6. hónap, 1 év

 

A hasplasztika segítséget nyújt a vonzó test alkat kialakításában és növeli az önbizalmat. Amennyiben problémában megoldást jelenthet egy hasplasztika keresse fel tapasztalat csapatunkat egy konzultáció erejéig!


Hasplasztika

Hasplasztika

Tovább
Hasplasztika

Hasplasztika

Tovább
Hasplasztika

Hasplasztika

Tovább
hasplasztika

hasplasztika

Tovább
hasplasztika

hasplasztika

Tovább