• DrD Plasztikai Stúdió

Az arcplasztika, az arcbőr és a mélyebb szövetek felvarrása az a beavatkozás, amely a leginkább alkalmas arra, hogy segítségével látványosan és tartós eredményt nyújtva visszaállítsuk a páciens fiatalosabb megjelenését. 

 

A jelenség:

Az életkor előrehaladtával az arc bőre elvékonyodik, elveszíti rugalmasságát, petyhüdtté válik. Ha mindehhez jelentősebb fogyás is társul, a jelenség már korábban is jelentkezhet. Mik ezek a jellegzetes elváltozások? A homlok területén haránt irányú ráncok alakulnak ki. Az alsó és felsőajak körül is finomabb sugárirányú ráncolat keletkezik. A nyak bőre petyhüdté, lógóvá válik, melyet ronthat a toka zsírpárnájának felszaporodása. Mindennek oka a bőr hámrétegének sorvadása, a kollagén rostok számának és minőségének változása, a mimikai izomzat sorvadása.

 

Az arcplasztikai beavatkozás:

Amennyiben elegendő, úgy sok esetben csak egyszerűbb arcplasztikai beavatkozásokra kerül sor. Eredményes lehet a ráncok feltöltése megfelelően tartós, jó minőségű töltőanyagokkal. Az ajkak formájának megváltoztatása, teltségének fokozása elérhető műtéti megoldással valamint, injekciós feltöltéssel is. Mindkét beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik. Előrehaladott állapotban a legjobb eredmény az úgynevezett arcráncplasztika (face lift) nevű műtéti technikával érhető el, melynek során a bőrfelesleg kimetszése és a felszínes rétegének megfeszítése mellett a mélyebb izomrétegeken is végezhetünk beavatkozást a tartós eredmény érdekében. Az említett lehetőségek egymással kombinálhatók mindig az adott állapotnak és az elvárásnak megfelelően. Az egyszerűbb arcplasztika műtétek és beavatkozások ambulanter is elvégezhetők helyi érzéstelenítésben, a teljes arcránc operáció elvégezhető helyi érzéstelenítésben vagy altatásban egyaránt, és egynapos intézeti megfigyelést igényel.

 

Az arcplasztika menete:

  • Érzéstelenítés: altatásban vagy helyi érzéstelenítésben
  • Műtét időtartama:120-180 perc
  • Kórházi tartózkodás:24 óra
  • Varratszedés:3 hét
  • Kontrollvizsgálatok:2.nap, 7.nap, 14.nap, 21. nap, 6.hét, 3.hónap, 6.hónap, 1év
  • Kompressziós arcpánt viselése: 4-6 hét

 

Az arcplasztika segítségével hatásosan és látványosan visszafordítható az idő. Forduljon hozzánk bizalommal!

Az I. kerületi magánrendelésemen, a DrD Plasztikai Stúdióban (Budapest I. kerület Kuny Domokos u. 1. ) várom konzultációra előre egyeztetett időpont szerint.